Alfa Romeo GT- egy tulaj tapasztalatai

Alfa Romeo GT- egy tulaj tapasztalatai

..És eljött a várva várt autó!

2017. május 03. - Kovács Márton

Szóval rátaláltam erre a hirdetésre. Na jó, ez így nem teljesen igaz, már régóta szemeztem vele, de csak most estem annyira kétségbe, hogy másfél millió felett is megnézzek autót. 2007-es Alfa Romeo Gt Q2, második tulajdonos, magánszemélytől. Rendszámmal fotózva, alvázszám feltüntetve, gyári 18-as q2 felnikkel amin a nyári garnitúra csücsül, illetve 16-os AEZ-ekkel, amin van egy jó szett téli gumi. Sperr, bőr, tempomat, ülésfűtés, dupladigitklíma. Minden klappol, csak az árát sokallom: egymillió hatszázkilecvenezer Forint. Ennyiért igazán nagyon jónak kell lennie, de még akkor is sok. A képek alapján viszont elég biztató volt:

alfakollazs.jpg

A tulaj telefonban még elárult pár dolgot, kiderült, hogy az autó első éveiről az részletes leírást vezettek ITT, így utána is jártam a kocsinak. Annak idején kapott egy tuningboxot, majd kivették mert túlságosan füstölt, végül egy egyedi szoftvert, azóta is azzal megy. Az első tulaj igen gondos ember volt, szerencsére a másodikban sem csalódtam. Megbeszéltünk egy délutáni találkozót, bár említette, hogy külföldről jön, lehet, hogy kicsit később érkezik. A feleségem ugyan szóvá tette az aznapi randevúnkat illetve annak lekésését, de szerencsére jól ismer: tudta, hogy úgyis csak az autó járna az eszemben :-)

Elmentünk végül közösen, a kocsi garázsban állt. A tulaj szimpatikus, a gépen ülő porrétegről látszott, hogy legalább egy hete nem mentek vele, mégis pöccre indul. Hű, ez jó. A beltér messze a legszebb, amit láttam, ráadásul a Q2 széria piros cérnás varrása valami vadító. Hű, ez nagyon jó. Kezdetben a tulajdonos vezeti, kb. 8-10 perc melegítés (szimpatikus dolog ám, ha nem nyeleznek hidegen egy turbodiesel autót), majd jöttek a nagyobb gázadások. Úristen, ez elképesztően jó, a sperr pedig még annál is jobbá teszi. A hifi ugyan ebben is elég gyatra, de legalább nincs benne csutkára húzva a mélyhang, az egyik csipogónál átlátszik egy MacAudio felirat, valamikor foglalkoztak vele, de a kinézetét abszolút gyáriként hagyták meg. Átvettem én is, az autó nagyon egyben van, viszont az első futómű felől van valami furcsa hang. Kiszállás után Noémi elégedetten biccent: ha ilyen autó kell, ez legyen az.  Pár perces beszélgetés után megköttetik az alku: 1,59 millió Ft a két garnitúra alufelnivel és gumival, amennyiben a szerelőjével megjavíttatja a futóművet és az Alfa Szamosi sem talál rajta különösebb kivetnivalót. 

Pár napra rá megnéztem a szervízben is (Olman Zsolt, korrekt fószernek tűnik, a műhelye a Kén utca 2-ben van), ott is csupa szépet-jót mondtak róla, eladás előtt a két jobb első lengőkart cserélik. A Szamosiban olcsó és korrekt átvizsgálást kapott a gép, mentek vele próbakört, alánéztek, megrángatták, kompjútert kötöttek rá, végül az áramláscsappantyú eseti hibája derült ki. Erről bővebbet majd a vezérléscsere alkalmával, 180 ezer km-nél lehet tudni, a javítása viszont nem kifejezetten olcsó. Az autó másik hibáját, a kiégett rendszámtáblavilágítást itt cserélték, átrakták rá a nyári garnitúrát, majd eredetvizsga és fizetés.

alfa2_montirozva.jpg

A K&H bankot utólag is csókoltatom, amiért ezt egy órán át húzódó, bankfióki mizériává tették, de végül csak megtörtént. A kocsit átvettem, az azóta eltelt egy hónap alatt rengeteg örömet okozott. Na meg az átiratáskor némi bosszúságot is, de erről legközelebb :-)

A járgány beceneve nullkilométeres korától kezdve Piri volt, azt hiszem ezt megtartom.

A bejegyzés trackback címe:

https://alfagt.blog.hu/api/trackback/id/tr7212476295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KH Csoport 2017.05.04. 16:04:51

kedves Kovács Márton!

Mivel kiemelten fontosnak tartjuk minden ügyfelünk elégedettségét, ezért rendszeresen keressük a minket érintő visszajelzéseket, így olvastuk az Ön hozzászólását is bankunkkal kapcsolatban.

Őszintén sajnáljuk, hogy kellemetlenség érte az ügyintézéssel kapcsolatban! Amennyiben szeretné, hogy kollégáink utánanézzenek az esetnek kérjük, nyújtsa be panaszát az alábbi elérhetőségek egyikén: biztosito@kh.hu/bank@kh.hu email-címeken, vagy a 06 1 468 8228-as - biztosító /06 1/20/30/70 335 3355-ös telefonszámokon.

Üdvözlettel: K&H

Kovács Márton 2017.05.04. 21:40:03

@KH Csoport: Ez azért kicsit ledöbbentett, álmomban sem gondoltam, hogy ennyire figyelnek :-)

Gondolom software írta a levelet, de azért válaszolok..

A probléma abból adódott, hogy nem lehet 500 ezer Ft feletti utalást indítani külön chipkártya, kártyaolvasó, szoftvertelepítés, pinkód, felhasználói név, jelszó, és két busman szűzlány engedélye nélkül.

A biztonság fontos, de ezt azért kicsit túlzásnak éreztem.

A remek hozzáállást köszönöm.

Üdv,
Kovács Márton
süti beállítások módosítása