Alfa Romeo GT- egy tulaj tapasztalatai

Alfa Romeo GT- egy tulaj tapasztalatai

D.Z. Tuning and Service

2017. szeptember 07. - Kovács Márton

Alapvetően előítéletem van azokkal a cégekkel kapcsolatban, akik a "tuning" szót használják a nevükben: a tuningverdákról mindig a telepi srácok használhatatlanná "okosított" Corsái, Escortjai, Puntói jutnak eszembe. Nulla igényesség, lyuggatott dob, "ezerwattos" mélynyomó a szánalmas, gyári szett mellé. Ezt a céget viszont sok cartárs javasolta, a Facebookon pedig 50 értékelés alapján 5.0-s átlagon állnak. Irány megnézni őket!

A helyet megtalálni egyáltalán nem volt nehéz, hozzám ráadásul kifejezetten közel is van. Egy hatalmas gyárudvar, ahol több tucat autó sorakozik egymás mellett. A szerelők mosolygósak, bemutatkoznak, a rendszeres kliensek barátként üdvözlik őket. Az olajleszívó éppen összeköpködte a garázst, így picit várnom kellett, volt időm körbenézni. Az udvaron volt minden: 156, 166, 147, 159, GT, GTV,egy új Spider, ééés egy csudaszép, 80-as évek beli "kétkörlámpás GTV" is. Utóbbinak pici hibája, hogy jelenleg nem volt benne motor.

Az ajtókárpit leszedése után nyilvánvalóvá vált, hogy miért szól olyan gyalázatosan a hi-fi, ugyanis az egyik csipogó le volt esve a kárpit és a lemez közé. A másik meglepetés maga hangberendezés volt:

21248442_1881421498539754_6528101681922437492_o.jpg

Ez bizony nem gyári. Némi kutakodás után kiderült, hogy ez egy MacAudio Mobile Exclusive 16-os szett karbon membránnal, neodímium mágnessel, 80/240 watt teljesítménnyel. A tweetert a helyére téve a rádióról is egész tisztességesen szólt már, de egy erősítő és egy ajtószigetelés nyilván sokat segítene rajta.

Szóval lekerült a kárpit és kezdődött a kutakodás. Nagyágrendileg 30-40 perc után sikerült minden egyéb lehetőséget kizárni, sajnos maga a felhúzómotor lesz a hibás. Hétfőre szereznek (pènteken vittem), szereléssel együtt 22 ezer Ft lesz, a mostani munkáért  nem fogadnak el semmit. Az ablakot lekötötték, hogy ne merítse az akksit (a felhőzómotor is tűzforró volt, jobb ez így), az ajtószigetelést megzsírozták hogy ne bántsa a nyitásonkénti automatikus fel-le mozgatás hiánya, a csipogót visszaszerelték, az ajtókárpit is visszament. Indulás után vettem csak észre, hogy valószínűleg a magassugárzó beragasztásakor a kilincs mögötti műanyag rész eltört..

img_20170902_1310468.jpg

Telefonon jeleztem a hibát, elnézést kértek, természetesen rendelnek a helyére egy másikat, cserélik.

Eddig szimpatikus a csapat, remélem a jövőben is beválik!

A bejegyzés trackback címe:

https://alfagt.blog.hu/api/trackback/id/tr1012798268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása